Продукти: (за 4 порции)
• 500 г печурки
• 2 глави лук
• 3 с.л. галета
• 100 г сметана
• 8-10 маслини
• 50 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри печурки, които почистваме от пънчетата и напръскваме с малко лимонов сок. Нарязваме пънчетата на ситно и ги задушаваме с нарязания лук и с 1 с.л. олио. Когато омекнат, сваляме от огъня и смесваме с нарязаните на ситно маслини, галетата, сметаната, черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним гъбите. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Отгоре посипваме с настърган кашкавал и напръскваме с малко олио. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...