Продукти: (за 4 порции)
• 500 г печурки
• 2 глави лук
• 3 с.л. галета
• 100 г сметана
• 8-10 маслини
• 50 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри печурки, които почистваме от пънчетата и напръскваме с малко лимонов сок. Нарязваме пънчетата на ситно и ги задушаваме с нарязания лук и с 1 с.л. олио. Когато омекнат, сваляме от огъня и смесваме с нарязаните на ситно маслини, галетата, сметаната, черен пипер и сол на вкус.
С тази смес пълним гъбите. Нареждаме ги в намаслена тавичка. Отгоре посипваме с настърган кашкавал и напръскваме с малко олио. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...