Кулинарни рецепти » Софийска мусака

 Софийска мусака

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г картофи
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. ориз
• 1 глава лук
• 100 г моркови
• 500 г спанак
• 4 домата
• половин връзка магданоз
• 2 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 30 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме до омекване в половината от мазнината дребно нарязания лук и настърганите моркови. Прибавяме спанака, нарязан на ивички, и ориза и също задушаваме. Накрая слагаме ситно нарязания магданоз и малко сол.

Запържваме в останалата мазнина нарязаните на филийки картофи и леко посоляваме. Нарязваме доматите на филии.

В подходяща тава нареждаме последователно половината от доматите, половината от картофите, спанака с ориза, останалите картофи и накрая останалите домати. Посипваме ястието с малко мляко и печем в умерена фурна 20 мин.

Заливаме със сос, приготвен от препеченото брашно, останалото мляко и яйцата. Поръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме, докато заливката добие златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало