Кулинарни рецепти » Родопски качамак

 Родопски качамак

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 100 г краве масло
• 3-4 яйца
• сол на вкус
• пръжки или мед за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите с дървена лъжица. Добавяме брашното, посоляваме, разреждаме с гореща вода и кипваме сместа.

Разтопяваме маслото в тавичка и върху него разстиламе сиренето. Заливаме го с разбитите яйца и сипваме готовата смес от картофи и брашно. Заглаждаме с дървена лъжица и печем на умерена фурна.

Върху готовия качамак поръсваме пръжки или заливаме с мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало