Кулинарни рецепти » Родопски качамак

 Родопски качамак

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 100 г краве масло
• 3-4 яйца
• сол на вкус
• пръжки или мед за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите с дървена лъжица. Добавяме брашното, посоляваме, разреждаме с гореща вода и кипваме сместа.

Разтопяваме маслото в тавичка и върху него разстиламе сиренето. Заливаме го с разбитите яйца и сипваме готовата смес от картофи и брашно. Заглаждаме с дървена лъжица и печем на умерена фурна.

Върху готовия качамак поръсваме пръжки или заливаме с мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало