Кулинарни рецепти » Гювеч с ориз и картофи

 Гювеч с ориз и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 3 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме червения пипер, а след
малко и картофите, нарязани на колелца. Посоляваме и заливаме с гореща вода.

Варим, докато картофите поомекнат. Прибавяме ориза и настърганите домати.

Изсипваме ястието в гювеч и печем, докато остане на мазнина. Поръсваме готовия гювеч с прясно нарязан джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало