Продукти: (за 4 порции)
• 3 картофа
• 2 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината и малко вода. Добавяме червения пипер, а след
малко и картофите, нарязани на колелца. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Варим, докато картофите поомекнат. Прибавяме ориза и настърганите домати.
Изсипваме ястието в гювеч и печем, докато остане на мазнина. Поръсваме готовия гювеч с прясно нарязан джоджен.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...