Кулинарни рецепти » Суфле с кашкавал

 Суфле с кашкавал

Продукти: (за 5 порции)

• 300 г сух хляб
• 750 мл прясно мляко
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 5 яйца
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на малки парченца и го заливаме смлякото. Щом се напои добре прибавяме разбитите и посолени жълтъци, разтопеното масло и малко черен пипер. Бъркаме, докато получим еднородна смес. Прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал и разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме леко и изсипваме в намаслени и набрашнени гювечета. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и печем 20 мин в силна фурна, а след това – в умерена. Оставяме суфлето да изстине във фурната, за да не спадне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало