Продукти:
• 4-5 връзки лапад
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит лапад на ивички и го попарваме в леко подсолена вода.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом станат златисти, сипваме отцедения спанак и пържим до омекване.
Изсипваме лапада в тавичка и разбъркваме с половината от млякото, което сме разбили с малко сол. Покриваме отгоре с останалото мляко и поръсваме с маслото, препържено с червения пипер.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...