Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 2 домата
• 150 г сирене
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарезваме лука на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и задушаваме.
После прехвърляме сместа в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Поръсваме с червен пипер и сол. Наливаме гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Поднасяме готовия гювеч, поръсен с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...