Кулинарни рецепти » Гювеч от домати

 Гювеч от домати

Продукти:

• 7-8 домата
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме дъното на глинен гювеч с част от наситнения магданоз и нареждаме отгоре 1 ред нарязани на кръгчета домати. Посоляваме и поръсваме с 2 с.л. галета и останалия магданоз.

Нареждаме втори ред домати, посоляваме и поръсваме с останалата галета. Накрая поръсваме червения пипер, сипваме олиото и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина. Когато е вече готов, поръсваме отгоре със смлян черен пипер.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало