Продукти:
• 7-8 домата
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме дъното на глинен гювеч с част от наситнения магданоз и нареждаме отгоре 1 ред нарязани на кръгчета домати. Посоляваме и поръсваме с 2 с.л. галета и останалия магданоз.
Нареждаме втори ред домати, посоляваме и поръсваме с останалата галета. Накрая поръсваме червения пипер, сипваме олиото и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина. Когато е вече готов, поръсваме отгоре със смлян черен пипер.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...