Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 250 г сирене
• 2 жълтъка
• 1 к.ч..настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака и го нарязваме на дребно. Прибавяме натрошеното сирене, жълтъците и половината настърган кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол.
Разбъркваме, оформяме от сместа кюфтета и внимателно ги пускаме в гореща подсолена вода. Когато изплуват, кюфтетата са готови.
Нареждаме ги в тавичка, поръсваме с маслото и останалия кашкавал и запичаме във фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...