Кулинарни рецепти » Ориз с кафе

 Ориз с кафе

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• 1 пълна с връх ч.л. смляно кафе
• 1 морков
• 1 резен зеле
• 1 корен от магданоз
• 1 резенче целина
• 2 с.л. препържено масло
• пащернак, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В 750 мл подсолена вода варим изчистените и нарязани на ситно корени за супа и зелето. Прецеждаме бульона.

Сгорещяваме маслото и пържим в него до поруменяване нарязания на ситно кромид лук. Прибавяме изчистения и изплакнат добре ориз и продължаваме пърженето, докато стане стъклен. Наръсваме със смляното кафе и черния пипер.

Прехвърляме в намазнена тавичка и наливаме прецедения бульон от зеленчуците. Досоляваме при необходимост.

Печем, докато оризът напълно поеме течността. Изключваме фурната и заливаме ястието с препърженото масло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало