Кулинарни рецепти » Гъби в гювечета

 Гъби в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг печурки
• 1 лимон
• 4 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• 100 г настърган кашкавал
• половин пакетче масло
• сол, черен пипер, индийско орехче

Начин на приготвяне:

Поръсваме гъбите с лимонов сок, за да не почерняват. Нарязваме ги на малки парченца и ги запържваме в маслото, колкото да си пуснат водата.

Смесваме жълтъците и сметаната, поръсваме със сол и малко настъргано индийско орехче.

Разпределяме гъбите в глинени гювечета и заливаме всяко гювече със соса, а отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало