Кулинарни рецепти » Гювеч с патладжани и ориз

 Гювеч с патладжани и ориз

Продукти:

• 3 патладжана
• 2 глави лук
• 4-5 пиперки
• 3-4 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в половината от мазнината. Щом поомекне, прибавяме патладжаните, нарязани на кубчета, и пиперките, нарязани като за паприкаш. Запържваме леко и слагаме нарязаните на филийки домати. Щом поизври водата от доматите, подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Отделно запържваме ориза в останалата мазнина. Щом стане прозрачен, сипваме 1-2 к.ч. топла вода и го сваряваме. Сипваме ориза при зеленчуците, разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен съд. Заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и запичаме в силна фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало