Кулинарни рецепти » Суфле от патладжани

 Суфле от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 патладжана
• 1 ч.ч. натрошено сирене /или извара/
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. царевично брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка.

Прибавяме натрошеното сирене, царевичното брашно, ситно нарязания магданоз, 1 щипка черен пипер и сол на вкус. Сипваме 3 с.л. масло и разбъркваме добре.

Слагаме сместа в намаслена тавичка, заливаме с останалото масло и печем 15 мин в умерена фурна. След това заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко, и продължаваме да запичаме, докато ястието хване розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало