Кулинарни рецепти » Суфле от патладжани

 Суфле от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 патладжана
• 1 ч.ч. натрошено сирене /или извара/
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. царевично брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка.

Прибавяме натрошеното сирене, царевичното брашно, ситно нарязания магданоз, 1 щипка черен пипер и сол на вкус. Сипваме 3 с.л. масло и разбъркваме добре.

Слагаме сместа в намаслена тавичка, заливаме с останалото масло и печем 15 мин в умерена фурна. След това заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко, и продължаваме да запичаме, докато ястието хване розова коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало