Кулинарни рецепти » Патладжани на фурна

 Патладжани на фурна

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 3 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцеждат 1 час. После ги подсушаваме и изпържваме в половината от мазнината.

Прибавяме обелените и настъргани домати, наситнения магданоз и останалата мазнина. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка.

Печем в силна фурна. Към края на печенето заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме, докато ястието хване червена коричка.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало