Продукти:
• 400 г гъби
• 4-5 домата
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. сметана
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. счукан сухар
• кимион, босилек, розмарин
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме гуглите на гъбите и варим в подсолена вода 2-3 минути. Отцеждаме.
Смесваме издълбаната част с нарязаните пънчета и ситно нарязания лук. Задушаваме в малко мазнина.
Добавяме част от сметаната и подправките, пълним гъбите и ги нареждаме в намаслен съд. Поръсваме със счукания сухар, изсипваме останалата сметана и печем в предварително сгорещена фурна няколко минути.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...