Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи твърди домата
• 150 г сирене
• 4 яйца
• 30 г краве масло
• 2 картофа
• 2-3 с.л. сметана
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка ким
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода до разваряване. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме. Натриваме ги от вътрешната страна със сол и ги оставяме да се отцедят.
Натрошаваме сиренето и го подправяме с червен пипер и ким. Напълваме доматите с тази смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка.
Отделяме жълтъците от белтъците и във всеки домат пускаме по един жълтък.
Разбиваме белтъците с малко сол и оцет и внимателно ги съединяваме с изстиналото картофено пюре. Разстиламе тази смес около доматите и тук там слагаме парченца масло.
Печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...