Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи твърди домата
• 150 г сирене
• 4 яйца
• 30 г краве масло
• 2 картофа
• 2-3 с.л. сметана
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка ким
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода до разваряване. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме. Натриваме ги от вътрешната страна със сол и ги оставяме да се отцедят.
Натрошаваме сиренето и го подправяме с червен пипер и ким. Напълваме доматите с тази смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка.
Отделяме жълтъците от белтъците и във всеки домат пускаме по един жълтък.
Разбиваме белтъците с малко сол и оцет и внимателно ги съединяваме с изстиналото картофено пюре. Разстиламе тази смес около доматите и тук там слагаме парченца масло.
Печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...