Кулинарни рецепти » Зелен лук на фурна

 Зелен лук на фурна

Продукти:

• 5-6 връзки зелен лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 с.л. ориз
• 2-3 домата
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно или кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сирене
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещеното олио.

Когато омекне, прибавяме измития ориз, запържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Накрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода.

Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът. После го изсипваме в тавичка и заливаме с яйцата, разбити с млякото и сиренето. Запичаме в силна фурна до приятно зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало