Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 60 г брашно
• 80 г краве масло
• 1 яйце
• 40 г сухар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки кръгчета морковите и ги задушаваме в мляко. Омекнали, ги прекарваме през месомелачка.
Смесваме сока, получен при меленето с малко масло и препечено брашно, за да получим гъста каша, която смесваме с морковите. Към тази морковена каша прибавяме яйцето и солта.
Разбъркваме добре и оформяме кюфтета, които овалваме в сухара и печем на фурна с масло.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...