Продукти: (за 4 порции)
• 4 репи
• 2 глави лук
• 50 г ориз
• 4 с.л. прецедено кисело мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 40 г пушено сирене
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме репите в тенджера под налягане, обелваме ги, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.
Задушаваме лука с олиото и маслото, добавяме ориза, накълцаната на ситно вътрешност на ряпата, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме в малко вода до омекване на ориза.
Пълним репите със сместа и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с киселото мляко, настъргваме пушеното сирене и задушаваме в умерена фурна. Преди сервиране посипваме с магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...