Продукти: (за 4 порции)
• 4 репи
• 2 глави лук
• 50 г ориз
• 4 с.л. прецедено кисело мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 40 г пушено сирене
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме репите в тенджера под налягане, обелваме ги, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.
Задушаваме лука с олиото и маслото, добавяме ориза, накълцаната на ситно вътрешност на ряпата, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме в малко вода до омекване на ориза.
Пълним репите със сместа и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с киселото мляко, настъргваме пушеното сирене и задушаваме в умерена фурна. Преди сервиране посипваме с магданоз.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...