Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи с еднаква големина
• половин пакетче краве масло
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги напречно, но не докрай, така че да изглеждат цели.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, подправяме с черен пипер и сол и върху всеки картоф слагаме парченце масло.
Поръсваме картофите с настърганото сирене и печем в умерена фурна, докато омекнат и станат златисто кафяви.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...