Продукти:
• 4 тиквички
• 4 домата
• 4 глави лук
• 250 г сирен
• 2 с. л. зехтин
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с. л. прясна мащерка
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме част от зехтина в тиган на умерена температура. Добавяме нарязания на тънки филийки лук и задушаваме 10 минути - до златисто. Прибавяме пресования чесън и задушаваме още 1-2 минути. Изваждаме от тигана и разстиламе равномерно на дъното на намазана с малко зехтин кръгла тавичка. Поръсваме с малко мащерка.
Нарязваме доматите на тънки филийки. В купа смесваме нарязаните на филийки тиквички и половината от мащерката и поръсваме с част от солта и зехтина. Настъргваме сиренето и запазваме половината за поръсване отгоре.
Като започваме от края на тавичката, нареждаме ред леко застъпващи се доматени филийки, ред тиквички, ръсейки помежду им малко настъргано сирене. Повтаряме така, докато тавичката се напълни. Подправяме с белия пипер, посоляваме и заливаме с малко зехтин.
Смесваме заделеното сирене с останалата мащерка и наръсваме ястието. Печем във фурна загрята до 180 градуса. Оставяме ястието да се охлади поне 15 минути преди сервиране.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...