Продукти: (за 4 порции)
• 1глава карфиол
• 70 г краве масло
• 200 г кашкавал
• 2 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиолът на розички и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме сварените розички, нареждаме ги в обилно намаслена тава и поръсваме с 2/3 от настърганият кашкавал.
Отделно в 2 с.л. масло запържваме брашното с 2 ч.ч. от водата, в която е врял карфиолът, така че да се получи гъст сос. След като сосът възври, поливаме карфиолът, а отгоре поръсваме останалия кашкавал.
Печем в силна фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...