Кулинарни рецепти » Карфиол плакия

 Карфиол плакия

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг карфиол
• 1 1/2к.ч. олио
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, морковите, целината и чесъна на дребно и ги пускаме във вряща подсолена вода. Прибавяме дафиновия лист и няколко зрънца черен пипер и варим, докато омекнат.

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме го и го прибавяме към сварените зеленчуци. Прибавяме също така обелените и настъргани домати.

Изсипваме сместа в тавичка и заливаме с брашното, размито в студена вода, и олиото. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, слагаме тук там лимонови резенчета и печем 20-30 мин в умерена фурна.

Поднасяме плакията студена, подправена с прясно счукан чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало