Продукти: (за 4 порции)
• 400 г гъби
• 1 пакетче сирене „Крема”
• 1 глава лук
• 2 червени пиперки
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ивички и ги изпържваме в половината масло. Отделно в олиото изпържваме ситно нарязаните лук и пиперки.
Разпределяме гъбите в гювечета, изсипваме върху тях лука и чушките, без да разбъркваме и посоляваме. Слагаме отгоре едро натрошеното сирене, поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с разбитите яйца. Покриваме с люспи от останалото масло и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...