Кулинарни рецепти » Суфле от карфиол

 Суфле от карфиол

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 4 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 2 равни с.л. брашно
• 5 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, сваряваме ги в подсолена вода, отцеждаме и ги нареждаме равномерно на дъното на широка тавичка, намазана с масло.

Отделно в малка тенджерка загряваме разтопеното масло и пържим брашното до златисто. При непрекъснато бъркане разреждаме с хладкото мляко и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме соса да поври до сгъстяване и отстраняваме от огъня.

Щом сосът изстине, прибавяме към него разбитите жълтъци и веднага съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме леко и внимателно изсипваме сместа върху карфиола. Печем около 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало