Продукти:
• 3 големи патладжана
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кисело или прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филии, посоляваме ги и оставяме за около час, за да се отцеди горчивия сок. Изпържваме ги от двете страни и отцеждаме върху салфетка.
Редим патладжаните в тавичка и на всеки ред поръсваме с настъргано сирене. Заливаме ги с разбитите яйца и мляко и печем ястието до зачервяване.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...