Кулинарни рецепти » Ньоки по парижки

 Ньоки по парижки

Продукти: (за 2-3 порции)

• 200 г брашно
• 80 г краве масло
• 250 мл вода
• 15 г сол
• 7 яйца
• 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Възвираме водата, заедно с маслото и солта. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица на топло, докато се получи гъсто тесто и се отлепи от тенджерата. Снемаме го от огъня и го оставяме да изстине.

Прибавяме едно по едно 4 яйца и 3 жълтъка, като бъркаме с дървената лъжица до получаване на гладко, меко тесто. Към него прибавяме 100 г настърган кашкавал. Разбъркваме добре сместа, слагаме я в шприц, през който шприцоваме в гореща и подсолена вода.

С нож отрязваме топчета от шприцованото тесто с големина малко повече от лешник. Слагаме тенджерата с топчетата на огъня, захлупваме и варим 5-6 мин. При варенето топчетата се подуват. Изваждаме ги от водата и ги слагаме в кърпа да се подсушат.

Приготвяме бешамелов сос, в който, докато ври, прибавяме 1 глава лук, обелени и начукани 3-4 карамфила и 50 г настърган кашкавал. Снемаме от огъня, изваждаме лука, а със соса заливаме ньоките, като разбъркваме добре.

Слагаме в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало