Кулинарни рецепти » Ньоки по парижки

 Ньоки по парижки

Продукти: (за 2-3 порции)

• 200 г брашно
• 80 г краве масло
• 250 мл вода
• 15 г сол
• 7 яйца
• 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Възвираме водата, заедно с маслото и солта. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица на топло, докато се получи гъсто тесто и се отлепи от тенджерата. Снемаме го от огъня и го оставяме да изстине.

Прибавяме едно по едно 4 яйца и 3 жълтъка, като бъркаме с дървената лъжица до получаване на гладко, меко тесто. Към него прибавяме 100 г настърган кашкавал. Разбъркваме добре сместа, слагаме я в шприц, през който шприцоваме в гореща и подсолена вода.

С нож отрязваме топчета от шприцованото тесто с големина малко повече от лешник. Слагаме тенджерата с топчетата на огъня, захлупваме и варим 5-6 мин. При варенето топчетата се подуват. Изваждаме ги от водата и ги слагаме в кърпа да се подсушат.

Приготвяме бешамелов сос, в който, докато ври, прибавяме 1 глава лук, обелени и начукани 3-4 карамфила и 50 г настърган кашкавал. Снемаме от огъня, изваждаме лука, а със соса заливаме ньоките, като разбъркваме добре.

Слагаме в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало