Кулинарни рецепти » Вкусни бобени гювечета

 Вкусни бобени гювечета

Продукти:

• 2 чаени чаши фасул
• 1/2 чаена чаша олио
• 3-4 глави лук
• 2-3 домата
• 1 чаена лъжичка червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол
• по желание 5-6 лютиви чушлета

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула, измиваме го и го заливаме със студена вода. Варим на умерен огън.

В мазнината задушаваме до омекване нарязания на ситно лук. Прибавяме червения пипер и доматите. Задушаваме леко.

Прецеждаме сварения фасул. Разпределяме го в пръстени гювечета. Отгоре разпределяме запръжката. Върху нея слагаме по едно лютиво чушле и по едно резенче домат.

Посоляваме, поръсваме с магданоз и джоджен и сипваме по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът. Печем гювечетата в умерено загрята фурна.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало