Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 500 г гъби
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

За заливката:

• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им.

Нарязваме на ситно лука и гъбите и ги задушаваме в част от олиото и малко вода. След като омекнат прибавяме ориза и част от издълбаната вътрешност на доматите. Когато оризът набъбне, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме добре сместа и с нея пълним издълбаните домати. Овалваме ги в брашно и ги захлупваме с капачетата.

В намаслена тавичка разстиламе останалата вътрешност от доматите, посоляваме и отгоре нареждаме напълнените домати. Поливаме ги с останалото олио и печем в умерена фурна.

Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, заливаме с разбитите в млякото яйца. Запичаме, догато яйцата стегнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало