Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 500 г гъби
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

За заливката:

• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им.

Нарязваме на ситно лука и гъбите и ги задушаваме в част от олиото и малко вода. След като омекнат прибавяме ориза и част от издълбаната вътрешност на доматите. Когато оризът набъбне, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме добре сместа и с нея пълним издълбаните домати. Овалваме ги в брашно и ги захлупваме с капачетата.

В намаслена тавичка разстиламе останалата вътрешност от доматите, посоляваме и отгоре нареждаме напълнените домати. Поливаме ги с останалото олио и печем в умерена фурна.

Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, заливаме с разбитите в млякото яйца. Запичаме, догато яйцата стегнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало