Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г гъби, 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
• зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца. Задушаваме ги в 2 с.л. олио и 2 с.л. вода.
Нарязваме зелката и я запържваме в останалата мазнина. Когато омекне прибавяме ориза и червения пипер.
Доливаме равни части зелев сок и вода, добавяме гъбите, посоляваме на вкус, разбъркваме и запичаме в умерена фурна. Изваждаме от фурната и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...