Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г гъби, 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
• зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца. Задушаваме ги в 2 с.л. олио и 2 с.л. вода.
Нарязваме зелката и я запържваме в останалата мазнина. Когато омекне прибавяме ориза и червения пипер.
Доливаме равни части зелев сок и вода, добавяме гъбите, посоляваме на вкус, разбъркваме и запичаме в умерена фурна. Изваждаме от фурната и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...