Кулинарни рецепти » Печена тиква с пармезан

 Печена тиква с пармезан
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиква
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 с.л. настърган пармезан
• 1 ч.л. стрита мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на по-големи парчета, които варим 20 мин на пара или с много малко вода. Отцеждаме и посоляваме.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме с мащерката.

Пасираме тиквата, прибавяме млякото, солим и разбъркваме добре.

Прехвърляме я в намаслена тавичка, разстиламе отгоре лука и наръсваме с пармезан. Печем на 180°С, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало