Кулинарни рецепти » Печена тиква с пармезан

 Печена тиква с пармезан
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиква
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 с.л. настърган пармезан
• 1 ч.л. стрита мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на по-големи парчета, които варим 20 мин на пара или с много малко вода. Отцеждаме и посоляваме.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме с мащерката.

Пасираме тиквата, прибавяме млякото, солим и разбъркваме добре.

Прехвърляме я в намаслена тавичка, разстиламе отгоре лука и наръсваме с пармезан. Печем на 180°С, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало