Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 2-3 домата
• 400 г прясна извара (или сирене)
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и ги напълваме със смес от изварата, яйцата, маслото, ситно нарязаните домати и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме с малко топла вода и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...