Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 2-3 домата
• 400 г прясна извара (или сирене)
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги издълбаваме. Посоляваме и ги напълваме със смес от изварата, яйцата, маслото, ситно нарязаните домати и магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме с малко топла вода и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...