Кулинарни рецепти » Картофена пастета

 Картофена пастета

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 5-6 домата
• 100 г настърган кашкавал или сирене
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофите на тънки филийки, заливаме с вода, колкото да се покрият и ги сваряваме. Отцеждаме водата, а картофите пасираме. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме масло и мляко и бъркаме, докато получим пухкаво пюре.

Разстиламе пюрето в намаслена тавичка и с намаслена лъжица правим в него 5-6 вдлъбнатини.

Бланшираме доматите и ги обелваме. Овалваме ги в настъргания кашкавал /сирене/ и ги слагаме във вдлъбнатините. Отгоре слагаме масло на люспички и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало