Кулинарни рецепти » Картофена пастета

 Картофена пастета

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 5-6 домата
• 100 г настърган кашкавал или сирене
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофите на тънки филийки, заливаме с вода, колкото да се покрият и ги сваряваме. Отцеждаме водата, а картофите пасираме. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме масло и мляко и бъркаме, докато получим пухкаво пюре.

Разстиламе пюрето в намаслена тавичка и с намаслена лъжица правим в него 5-6 вдлъбнатини.

Бланшираме доматите и ги обелваме. Овалваме ги в настъргания кашкавал /сирене/ и ги слагаме във вдлъбнатините. Отгоре слагаме масло на люспички и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало