Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета или филийки, потапяме ги в подсоленото брашно и ги нареждаме керемидообразно в намаслена тавичка. Поливаме с мазнината и ги запичаме в умерена фурна.
След като се изпекат, ги разпределяме в чиниите за сервиране, а мазнината от печенето сипваме в киселото мляко и го разбиваме. Прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и сол на вкус, разбъркваме и заливаме тиквичките с така приготвения сос.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...