Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. ориз
• 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене
• 250 г домати
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. счукана галета
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер,сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в 1 ч.ч. подсолена вода.
Нарязваме на дребно доматите, лука и магданоза. Прибавяме дафиновия лист и варим до получаване на пюре. Прибавяме към получения сос черен пипер, сол и половината масло.
Намасляваме една тавичка и изсипваме последователно част от сварения ориз, част от настърганото сирене и част от соса. Повтаряме, докато свършат продуктите. Най-горният пласт да е от натрошено сирене.
Поръсваме ястието със счукана галета, заливаме с останалото сгорещено масло и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...