Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч

 Градинарски гювеч

Продукти:

• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 1 к.ч. грах
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 3 чушки
• 4 картофа
• 1 парче прясно зеле
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бамя (почистена от дръжките)
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го оставяме в наклонен съд да се отцежда. Нарязваме чушката на кръгчета, зелето - на ивички, а тиквичката и картофите - на кубчета.

Нарязваме лука на тънки и дълги ивички и го задушаваме в 3 с.л. олио. Щом омекне, го прехвърляме в глинен гювеч.

В същата мазнина задушаваме патладжана и тиквичките, след което ги сипваме в гювеча. После доливаме олио, сипваме малко вода и задушаваме зеления фасул и граха. По-нататък последователно задушаваме чушките, зелето, картофите и бамята, като периодично доливаме по малко олио.

Щом задушим всички зеленчуци и ги прехвърлим в гювеча, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Захлупваме, слагаме гювеча в студена фурна и постепенно загряване. Печем 2 часа в слаба фурна.

Накрая нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати, заливаме с разбитите яйца, поръсваме с наситнения магданоз и държим гювеча още десетина минути в изключена фурна.

Автор: Невена Кръстева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало