Продукти:
• 500 г гъби
• 3 равни с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно.
Приготвяме гъст бешамел от брашното и половината от маслото. Разреждаме соса с млякото и малко от гъбената отвара. Прибавяме гъбите и един по един отделените жълтъци. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и съединяваме сместа с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка, разпределяме отгоре останалото масло, настъргано на люспи и печем 25 мин в силна фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...