Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи картофа
• 2 ч. ч. просо
• 100 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим картофите 20 мин в подсолена вода, обелваме ги и ги издълбаваме.
Сваряваме просото в подсолена вода и пълним картофите с него. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за 10 мин в умерена фурна. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...