Кулинарни рецепти » Зимен гювеч с картофи

 Зимен гювеч с картофи

Продукти:

• 1 буркан консервиран гювеч
• 500 г картофи
• 3-4 глави лук
• 3-4 яйца
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, го прехвърляме в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Изсипваме гювеча от буркана и подправяме с черен пипер е сол. Разбъркваме и наливаме 1 к.ч. топла вода.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Когато е почти готов, заливаме гювеча с яйцата, разбити с киселото мляко, и го връщаме във фурната, за да се запече заливката. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало