Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг леща
• 500 г картофи
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода, отцеждаме и я пресоваме.
Запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио и сипваме запръжката при лещата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги изпържваме в останалото олио. Посоляваме.
Разстиламе на дъното на намаслена тавичка половината от лещеното пюре, разпределяме отгоре изпържените картофи и покриваме с останалото пюре. Заливаме с разредения доматен сок и печем в гореща фурна, докато ястието попие течността.
Малко преди да извадим от фурната заливаме със смес от млякото, яйцата и останалото брашно.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...