Кулинарни рецепти » Капама от лапад

 Капама от лапад

Продукти:

• 2-3 връзки лапад
• 2 глави лук
• 1 морков
• 2 картофа
• 2 домата от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 1-2 стръка джоджен
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме моркова на дребни кубчета и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен, счукания чесън и пасираните домати. Подължаваме да задушаваме.

След десетина минути слагаме картофите, нарязани на кубчета, и лапада, нарязан на ивички. Задушаваме сместа, докато лападът омекне.

Поръсваме брашното и червения пипер, заливаме с гореща вода и посоляваме. Разбъркваме добре, прехвърляме в тавичка и запичаме в умерено загрята фурна. Поръсваме готовото ястие с едро смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало