Кулинарни рецепти » Пълнени камби със зрял фасул на фурна

 Пълнени камби със зрял фасул на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 8 едри червени камби
• 500 г сварен зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
• джоджен, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. Щом поомекне, прибавяме червения пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Сипваме сварения и отцеден фасул, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Отделно изпържваме почистените камби в 2 с.л. олио. Изсипваме половината от фасула в тавичка, а останалия разбъркваме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним камбите с така приготвената смес и ги нареждаме върху фасула в тавичката. Заливаме ястието с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало