Кулинарни рецепти » Пълнени камби със зрял фасул на фурна

 Пълнени камби със зрял фасул на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 8 едри червени камби
• 500 г сварен зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
• джоджен, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. Щом поомекне, прибавяме червения пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Сипваме сварения и отцеден фасул, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Отделно изпържваме почистените камби в 2 с.л. олио. Изсипваме половината от фасула в тавичка, а останалия разбъркваме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним камбите с така приготвената смес и ги нареждаме върху фасула в тавичката. Заливаме ястието с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало