Кулинарни рецепти » Пълнени камби със зрял фасул на фурна

 Пълнени камби със зрял фасул на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 8 едри червени камби
• 500 г сварен зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
• джоджен, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио. Щом поомекне, прибавяме червения пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Сипваме сварения и отцеден фасул, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Отделно изпържваме почистените камби в 2 с.л. олио. Изсипваме половината от фасула в тавичка, а останалия разбъркваме с наситнените магданоз и джоджен.

Пълним камбите с така приготвената смес и ги нареждаме върху фасула в тавичката. Заливаме ястието с останалото олио и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало