Продукти:
• 1 кг стар фасул
• 8 глави лук
• 10-12 малки сухи пиперки
• 1 ч. ч. олио
• 1 с.л. салца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накиснете фасула и на другия ден го сварете и прецедете.
Обелете 4 глави лук и ги нарежете на филийки. Наредете от него 1 пласт в тава, а отгоре – фасул и завършете с лук.
В сгорещеното олио изпържете останалите 4 глави лук, нарязани ситно. Наръсете със сол и червен пипер. Прибавете разредената с малко вода салца, ситно нарязаните магданоз и джоджен (може сухи).
С получената запръжка залейте фасула, като пъхате в него сухите пиперки. Сложете ястието да се запече във фурната.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...