Продукти:
• 1 кг стар фасул
• 8 глави лук
• 10-12 малки сухи пиперки
• 1 ч. ч. олио
• 1 с.л. салца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накиснете фасула и на другия ден го сварете и прецедете.
Обелете 4 глави лук и ги нарежете на филийки. Наредете от него 1 пласт в тава, а отгоре – фасул и завършете с лук.
В сгорещеното олио изпържете останалите 4 глави лук, нарязани ситно. Наръсете със сол и червен пипер. Прибавете разредената с малко вода салца, ситно нарязаните магданоз и джоджен (може сухи).
С получената запръжка залейте фасула, като пъхате в него сухите пиперки. Сложете ястието да се запече във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...