Кулинарни рецепти » Фасул в тава

 Фасул в тава

Продукти:

• 1 кг стар фасул
• 8 глави лук
• 10-12 малки сухи пиперки
• 1 ч. ч. олио
• 1 с.л. салца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накиснете фасула и на другия ден го сварете и прецедете.

Обелете 4 глави лук и ги нарежете на филийки. Наредете от него 1 пласт в тава, а отгоре – фасул и завършете с лук.

В сгорещеното олио изпържете останалите 4 глави лук, нарязани ситно. Наръсете със сол и червен пипер. Прибавете разредената с малко вода салца, ситно нарязаните магданоз и джоджен (може сухи).

С получената запръжка залейте фасула, като пъхате в него сухите пиперки. Сложете ястието да се запече във фурната.

Автор: Иванка Найдева

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало