Продукти:
• 1 кг тиквички
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 200 г сирене
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• половин връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките, обелваме ги и ги нарязваме на колелца. Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме и заливаме с олиото. Запичаме ги в умерено загрята фурна до зачервяване.
После ги заливаме с яйцата, които сме разбили заедно с киселото мляко и сме смесили с натрошеното сирене, счукания чесън и ситно нарязания копър. Допичаме във фурната, докато ястието хване златиста коричка.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...