Продукти:
• 12 едри печурки
• половин пакетче краве масло
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. лимонов сок
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги измиваме. Смесваме маслото, ситно нарязания лук, счукания чесън и магданоза. Пасираме и прибавяме лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Отново разбъркваме.
Нареждаме гъбите в тава и ги напълваме с чесновата смес. Печем в силна фурна около 15 минути. Сервираме ги топли.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...