Кулинарни рецепти » Гъби с пикантен пълнеж

 Гъби с пикантен пълнеж

Продукти:

• 12 едри печурки
• половин пакетче краве масло
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. лимонов сок
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги измиваме. Смесваме маслото, ситно нарязания лук, счукания чесън и магданоза. Пасираме и прибавяме лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Отново разбъркваме.

Нареждаме гъбите в тава и ги напълваме с чесновата смес. Печем в силна фурна около 15 минути. Сервираме ги топли.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало