Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг лапад
• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• половин буркан стелиризирани домати
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания лапад в половината масло, леко посоляваме.
В тавичка нареждаме лапада, натрошеното сирене и доматите. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и заливаме с останалото разтопено масло.
Печем ястието в силна фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...