Кулинарни рецепти » Картофи с препечен чесън

 Картофи с препечен чесън

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. морска сол
• 2 глави чесън
• розмарин
• половин връзка тарос

Начин на приготвяне:

Измиваме добре картофите с четка под течаща вода. Поръсваме ги с морска сол и редим в намазнена тавичка. Печем около 30 минути на 200°С.

Обелваме чесъна, измиваме розмарина, а тароса накъсваме на листенца. Прибавяме ги към картофите в последните 10 минути.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало