Кулинарни рецепти » Картофи с препечен чесън

 Картофи с препечен чесън

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. морска сол
• 2 глави чесън
• розмарин
• половин връзка тарос

Начин на приготвяне:

Измиваме добре картофите с четка под течаща вода. Поръсваме ги с морска сол и редим в намазнена тавичка. Печем около 30 минути на 200°С.

Обелваме чесъна, измиваме розмарина, а тароса накъсваме на листенца. Прибавяме ги към картофите в последните 10 минути.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало