Продукти:
• 16 средно големи гъби
• 30 г обелени бадеми
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 скилидки нарязан чесън
• 2-3 стръка нарязан пресен лук
• 50 г сирене
• 1-2 с.л. олио
• черен и червен пипер
• къри, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме пънчетата от гъбите и ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в олио заедно със счуканите бадеми, лука, чесъна и магданоза. Добавяме подправките и натрошеното сирене, разбъркваме и охлаждаме.
Пълним гъбите с тази смес и печем 20 минути на 180 градуса.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...