Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг моркови
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 50 г сухар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на тънки кръгчета и ги задушаваме в млякото. Когато омекнат, ги прекарваме през месомелачка.
Смесваме отделения при меленето сок с малко олио и препеченото брашно, за да получим гъста каша. Прибавяме морковите, разбитите яйца и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа котлети, които овалваме в стрития сухар.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите котлети с лимонов сок и черен пипер.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...