Кулинарни рецепти » Руло от картофи с пъстра плънка

 Руло от картофи с пъстра плънка

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 500 г спанак
• 2 моркова
• 4 сурови яйца
• 1-2 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. счукан сухар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пресоваме. Прибавяме 3 сурови яйца, брашното, половината настърган кашкавал, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и разстиламе сместа върху навлажнена кърпа.

Задушаваме спанака, докато омекне. Отцеждаме, нарязваме го на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и също ги запържваме. Оставяме сместа да изстине и прибавяме нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца и ситно нарязания магданоз. Посоляваме и разбъркваме. Разстиламе плънката върху картофите. Отгоре поръсваме счукания сухар.

С помощта на кърпата навиваме картофения лист на руло. Слагаме го в намаслена форма за кекс. Намазваме отгоре с разбитото яйце, поръсваме с останалия настърган кашкавал и поливаме с останалото разтопено масло. Печем рулото в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало